Reviews

Inmiddels ben ik er achter dat men niet altijd weet wat gedragstherapie voor de kat is. Wat houdt het in en wat is het effect ervan? Om die reden vraag ik een aantal klanten achteraf hun ervaring te beschrijven. Hopelijk krijgt u hierdoor een duidelijker beeld hoe nuttig gedragstherapie voor katten kan zijn.​

DENISE UIT BIDDINGHUIZEN

Lieve kattenliefhebbers,

Niet alleen onze poesjes kunnen ongewenst gedrag vertonen…vergeet hun baasje vooral ook niet! Deze keer dus eigenlijk het ervaringsverhaaltje andersom: hoe de poesjes hun baasje lezen en daar vervolgens enkel en alleen vanuit hun instinct op reageren.

Borrel en Nootje (2 zusjes) zijn veel ziek geweest; niesziekte, giardia en dan meerdere keren. Veel kuren, pillenschieten, huis super schoon houden, pasta’s, druppels en vooral niet te vergeten, de bijkomende stress bij de meisjes, zo niet het meest bij de voedselvoorziener. Het was voor hun welzijn, maar elk pilletje wat erin moest was nog meer een crime voor mijzelf. Kuur weer klaar, nog steeds diarree…alleen nu echt geen giardia. Op advies van de dierenarts kwam ik heel snel in contact met Krista….de naam Cesar Millan, the dog whisperer kent iedereen, Krista mag zich van mij meer dan “Krista cat-and-owner whisperer” noemen!

Na eerst een heel fijn kennismakingsgesprek en ook alvast wat erg nuttige tips via de telefoon, kreeg ik een vragenlijst en eigenlijk begon daar al een leerproces mee. Een leerproces over de meisjes, maar vooral en echt vooral over mezelf. Nu achteraf weet ik zeker dat Krista dat feilloos heeft opgepikt, daar ze tijdens haar bezoek aan ons eigenlijk meer tijd heeft besteed aan het luisteren naar mij, dan aan het observeren van de meisjes. Krista heeft mij daardoor zonder het zelf uit te spreken (vandaar het woord whisperer), het inzicht gegeven dat ik zelf een grote factor was in deze situatie. Te ver doorgeslagen in mijn zorgen en angsten voor eigenlijk alles wat maar om de meisjes ging, waardoor ik ze juist alleen maar nog meer ongelukkig maakte. Krista kwam met een behandelplan en wilde ons allemaal echt nog een kans geven. Zelfs ook nadat ik toch aangaf dat ik niet meer voor ze durfde te zorgen en ik een ander huisje voor ze wilde gaan zoeken, bleef Krista vooral mij begeleiden en helpen waar en hoe ze maar kon. En wat ben ik daar blij mee zeg…in de periode dat ik afstand van ze wilde doen werd het zwaar; zo zwaar dat alles wat daarvoor zwaar was er uiteindelijk totaal niet meer toe deed en doet. Het behandelplan moest in mijzelf beginnen en dat is vooral gelukt door de onvoorwaardelijke steun en het vertrouwen van Krista.

En nu….elke dag nog zie en voel ik nu oprecht bij de meisjes welk effect een gedraging van mij op hen heeft. Hoe fijn is het nu om dat beetje bij beetje anders te kunnen gaan doen, om daarna een prijs loze beloning op te strijken; een kopje langs je been, een gekrulde staart om je arm, 2 zusjes die elkaar weer toch wel weer heel erg leuk gaan vinden, een spontane speelbui, een neusje tegen mijn neus gedrukt, een brabbeltje, etc, etc en niet te vergeten vaste ontlasting in de kattenbak!

DIEUWKE UIT LELYSTAD

We zijn erg tevreden over de tips en het bezoek van Krista. Het gedrag van onze katten is erg veranderd na het uitvoeren van haar adviezen.

Sinds we elke avond de kattenbak leeg scheppen heeft Guus nog maar twee keer voor de bak gepoept.

De katten gaan nu elke dag naar buiten en dit scheelt veel in het aandacht vragende gedrag van Kelly. Wel wil ze constant naar binnen en dan weer naar buiten. Dit beperk ik tot twee keer in de ochtend en twee keer in de middag. Als het donker wordt zijn ze binnen en dit gaat erg goed. In de nacht wordt er bijna niet meer door haar gejankt! Een grote vooruitgang maar we zijn er nog niet helemaal. Het blijft moeilijk om Kelly haar negatieve aandacht te negeren, maar we weten waar we het voor doen!

Bedankt voor jouw tips Krista, we hebben hier veel aan gehad! Onze katten kunnen hun energie kwijt buiten en zijn in de avond moe en voldaan van de dag buiten zijn. Ze komen weer lekker bij ons liggen.

SHERIDA UIT ZWOLLE

Beer kwam als kitten bij ons in huis en was een geweldig lieve kat. Na ongeveer 9/10 maanden begon Beer helaas met het aanvallen. Eerst vonden wij het aanvallen best onschuldig, totdat het zich elke dag ging herhalen. Elke avond voor het slapen gaan, viel Beer mij aan en hing hij met zijn tanden en nagels in mijn been. Ook gebeurde het aanvallen soms overdag, als ik aan de telefoon was of als hij zijn zin niet kreeg. Bij deze keren had hij mijn arm te pakken en lag deze tot bloedens aan toe open. Nadat ik voor de zoveelste keer huilend op de bank zat, hebben wij besloten om hulp te gaan zoeken.

We hebben het consult van Krista zeer fijn ervaren. Ze is een lief persoon, die het beste met je voor heeft. Ze heeft ons veel handvaten en hulpmiddelen gegeven om Beers gedrag om te buigen. Na het consult hebben wij heel snel het duidelijke behandelplan mogen ontvangen, waar we zeker veel aan hebben gehad. Met veel inspanning zagen wij elke week verandering in het gedrag van Beer en als er iets tegenzat of wij wisten het even niet meer, konden we altijd contact op nemen met Krista. We werden dan ook meteen weer goed geholpen en konden weer verder met waar we gebleven waren.

Nu 2/3 maanden later, waarin we ook nog zijn verhuisd, is Beers gedrag weer zoals wij dat graag zouden zien. Het aanvallen is gestopt en hij is weer de kat zoals wij hem eerder altijd kende. Hij komt weer bij ons liggen en ik hoef niet meer bang voor hem te zijn.

Wij zullen met Beer aan de gang blijven, om ervoor te zorgen dat het agressieve gedrag niet meer terugkomt en zullen hierbij veel gebruik maken van alle handvaten die Krista ons gegeven heeft.

Krista bedankt, je bent een topper!

MONIQUE UIT LELYSTAD

Beste Kattenliefhebbers,

Jarenlang heb ik last gehad van het sproei en/of ” foutief” plasgedrag van mijn kater “Lucky”. We zijn stapelgek op Lucky en verzorgen hem dan ook (naar beste weten), optimaal! Maar het sproeigedrag bleef jaren aanhouden. Op verschillende plekken in het vorige huis, maar ook in ons nieuwe huis. Van alles geprobeerd maar niets hielp, uiteindelijk maar geaccepteerd.

Totdat we in contact kwamen met Krista van “Begrip voor de Kat” via “Dierenkliniek de Dierenbus”, dus we dachten: ” Laten we het voor de grap maar eens proberen”.

Nadat ik een mail had gestuurd naar Krista is alles heel vlot verlopen. Krista is erg correct en vlot in haar reacties. Zeer professioneel en zeer betrokken bij zowel de kat als de baasjes. Verder ook ongelofelijk secuur. Nadat zij na mijn mail, per direct contact met ons had opgenomen, hebben we een afspraak gemaakt (Krista is overigens zeer flexibel in het maken van afspraken). Ter voorbereiding op de afspraak hebben we een vragenlijst ingevuld en een plattegrond gemaakt van de sproeiplekken. Krista kwam op en top voorbereid bij ons thuis langs en is super enthousiast te werk gegaan. Wonder boven wonder is het probleem diezelfde dag nog opgelost!! We zijn nu een aantal maanden verder en het gaat nog steeds uitstekend!

Ik was erg sceptisch m.b.t de kattengedragstherapie, maar het heeft het jarenlange probleem dus in 1 dag opgelost. Dus mocht u een (gedrags) probleem met u kat / poes hebben dan is Krista echt een aanrader.

Tevens is de nazorg op en top!

MARK & PATRICIA UIT LELYSTAD

Beste kattenliefhebbers,

Wij kwamen met Krista in contact toen onze poes de hele tijd de hond aanvloog zonder reden. Hij dorst op een gegeven moment niet meer naar buiten of te willen eten.

Op een zaterdag kwam Krista samen met haar begeleidend docent (het was haar eerste consult) bij ons langs. Toen vertelde wij wat er aan de hand was en wat er allemaal gebeurd was en hebben we de vragenlijst doorgenomen.

Toen het gesprek was afgelopen is Krista met haar docent even naar buiten gegaan om te overleggen wat zij precies dacht dat er gebeurd was en wat we er aan konden doen. Ze kwam terug en vertelde dat de ballon die toen die tijd tussen hun was geknapt dat dit de beginnende oorzaak was voor de poes en dat blaffen wat onze hond deed. Ze linkte die gedachte aan hem.

We kregen een hele mooie stappenplan hoe we het konden aanpakken en als er wat was konden we altijd bellen en mailen met Krista. Het is weer helemaal goed gekomen tussen onze hond en de poes en lagen samen weer vaak bij elkaar. Ondanks dat we op dit moment geen kattendeskundige meer nodig hebben mag ik altijd met vragen bij haar terecht, en dat vinden wij best erg fijn.

NICOLE UIT LELYSTAD

Gedragstherapie voor een kat, dat is vele mensen nog onbekend en mensen zijn er vaak ook erg sceptisch over. Zelf wist ik niet zo heel goed wat ik er van moest verwachten toen ik er voor het eerst over hoorde, maar toen ik Krista eenmaal leerde kennen wist ik dat het goed zat.

Al voor we officieel een consult aan zijn gegaan kreeg ik tips, las ik haar berichten over kattengedrag en paste ik al het één en ander thuis toe.
Het was dan ook fijn samenwerken toen we er eenmaal voor gingen!

Tijdens het invullen van de vragenlijst leerde ik al veel over het kattengedrag én onze eigen goede en minder goede gewoontes.
Het was nog een hele puzzel ook, daar ons huishouden verrijkt is met vier katten.
Na het invullen van de lijst volgde een thuis afspraak.
Hierbij werden nog vragen over en weer gesteld, probeerde zij het plaatje scherp te stellen en observeerde zij de katten en het onderlinge gedrag.
Wij gingen een consult aan wegens onzindelijk gedrag bij de voordeur, maar al snel werd duidelijk dat er wat meer speelde dat wel wat aandacht kon gebruiken. Voornaamst ons ventje Basje zorgde voor wat spanning in de groep doordat hij ALLES wil controleren.
Met hem zijn we naar de dierenarts gegaan voor verder onderzoek, hij bleek een te hoge bloeddruk te hebben en word hier nu voor behandeld. Sinds de behandeling is meneer een stuk rustiger/minder controle freak geworden!
Die bloeddruk was ik dus nooit op gekomen zonder Krista, wie denkt daar nou snel aan bij een kat?!

Krista is direct, eerlijk en duidelijk zonder bot te worden.
Ze benadrukte wat we al goed deden en gaf ons tips daar waar die nodig waren.
Eigenlijk waren het best kleine dingen, maar je moet het maar net even weten en toepassen. De onzindelijkheid is zo goed als verdwenen, slechts 2 keer hebben wij het nog meegemaakt sinds het consult, en dan konden we ook heel goed plaatsen wat het probleem was. En ja, dit was dan eigenlijk simpelweg ons eigen schuld. De nazorg was ook top, nog regelmatig contact en bij een terugvalmomentje stond ze ook gelijk klaar om samen even te bedenken waar dit dan aan lag.
Wij zijn onwijs dankbaar met dit resultaat, onze baby kan straks veilig rondkruipen zonder een plasje van de kat tegen te komen ^_^.