Over mij

Laatst realiseerde ik me dat ik vanaf mijn geboorte al met katten samenwoon en er is daarna geen moment meer in mijn leven geweest dat ik geen kat had. Hier moet ik eerlijk gezegd ook niet aan denken. Katten maken mijn huis, een thuis en ik kan me werkelijk niet voorstellen dat ik zonder ze zou leven.

Voor mij is het altijd duidelijk geweest dat ik met dieren wilde werken. Helaas werd ik voor de studie diergeneeskunde uitgeloot en na een totaal andere opleiding en de nodige werkervaring in andere branches ben ik uiteindelijk met de opleiding tot paraveterinair begonnen in Barneveld. Sinds mei 2009 werk ik in een dierenkliniek en met veel plezier! Echter in de dierenkliniek merkten wij dat niet alle klachten van dieren medisch op te lossen zijn. Van mijn toenmalige werkgever mocht ik daarom in 2012 de opleiding tot kattengedragstherapeut volgen bij de Martin Gaus Academie in Lelystad, die ik met succes heb afgerond. Voor deze kans ben ik heel dankbaar, want dit is echt mijn passie. De combinatie van gedrag en medisch zorgt ervoor dat ik probleemgedrag bij katten goed kan inschatten en oplossen.

Ondanks dat ik mijn hele leven katten om me heen had, kwam ik er door de opleiding achter dat ik eigenlijk vrij weinig van het gedrag van de kat wist. Dit laat gelijk zien waarom er in relatief veel huishoudens probleemgedrag met katten bestaat. We doen als mens zo ons best die katten alles te bieden wat ze nodig hebben, maar we ‘spreken’ niet dezelfde taal. Wat zijn nou die natuurlijke behoeften van de kat en als we daar gericht rekening mee houden, kunnen we probleemgedrag dan oplossen en voorkomen? Jazeker! En daar wil ik mij voor inzetten.

Mijn doel is meer ‘Begrip voor de Kat’ te vragen en katteneigenaren beter voor te lichten in wat de kat nodig heeft. Er zijn namelijk (te) veel katten die in stressvolle situaties leven. De eigenaar heeft dat vaak niet in de gaten, er is immers geen opzet in het spel, maar men weet gewoon niet beter. En daar kan en wil ik bij helpen!

Hartelijke groet,

Krista Sinke
Kattengedragstherapeut