Kittenparty

Een kitten erbij is uiteraard hartstikke leuk, maar bij de komst van zo’n kleintje komt toch het nodige kijken. Net als bij een puppy willen we graag dat het kitten zich voorbeeldig gedraagt in huis, maar daar moeten we wel wat voor doen. En hoe zorgen we ervoor dat het kitten opgroeit tot een stabiele volwassen kat dat minder snel probleemgedrag ontwikkelt op latere leeftijd?

Kittenparty

Om u hierbij te helpen, organiseert kattengedragsbureau ‘Begrip voor de Kat’ kittenparty’s. Aangezien er zoveel te leren valt over kittens en het gedrag van katten bestaat de kittenparty uit twee avonden. U bent na deel 1 uiteraard geheel vrij om te besluiten of u ook aan deel 2 wilt deelnemen.

Deel 1: socialiseren & opvoeden

De eerste avond zal bestaan uit een ‘klassieke’ kittenparty. Zo wordt het socialiseren van kittens behandeld: wat is het eigenlijk en hoe pakken we dit het beste aan? Daarnaast zullen er de nodige opvoedtips gegeven worden. Elk kitten vertoont wel eens stout gedrag, dit is normaal, maar uiteraard buigen we dat graag om naar gewenst gedrag. Hoe we dat kunnen doen zonder correcties, maar met behulp van de leerprincipes, krijgt u deze avond uitgelegd.

Deel 2: lichaamstaal & katvriendelijk huis

De tweede avond is geschikt voor iedereen die meer wil leren over kattengedrag en de natuurlijke behoeften van een kat. U mag dus ook komen als u al volwassen katten heeft! Hoe communiceert een kat, met ons en met soortgenoten? Hoe kunt u aan uw kat zien dat hij niet lekker in zijn vel zit? En hoe kunnen we ons huis zo inrichten dat we probleemgedrag kunnen voorkomen? Dit zijn een aantal vragen waar u die avond antwoord op krijgt.

Kittens zijn welkom!

Uiteraard zijn de kittens zelf welkom tijdens beide avonden. Om het voor alle kittens ook leuk en gezond te houden, gelden hier wel een paar regels voor:

  • Uw kitten is tussen de 9 – 16 weken oud. Als ze ouder worden, wordt het verschil met de kleintjes te groot. U mag de kittenparty uiteraard ook bijwonen zonder uw kitten.
  • Uw kitten heeft minstens één vaccinatie gehad, minimaal één week voor de kittenparty.
  • Uw kitten is vlovrij en ontwormd.

Kosten

De kosten per avond zijn € 10,-. Als u zich echter gelijk voor beide avonden inschrijft, krijgt u 25% korting. U betaalt dan slechts € 15,- voor beide avonden. Deze prijs geldt per kitten, u mag dus samen met uw partner komen.

Duur van de avond

De 1e avond zal ongeveer 45 minuten duren. Dit is voor de kittens lang genoeg de eerste keer. Na de presentatie is er nog voldoende tijd voor vragen. Indien u dus nog wat extra’s wilt weten, schroom dan niet om uw vraag te stellen.

De 2avond zal wat langer duren aangezien de onderwerpen lichaamstaal en katvriendelijk huis vrij uitgebreid zijn. Om u hier een volledig beeld van te geven, zal deze lezing ongeveer 1½ uur in beslag nemen. 

Locatie en data

Momenteel is er nog geen nieuwe datum bekend. Indien u hierover op de hoogte gehouden wilt worden, kunt u een mailtje sturen naar info@begripvoordekat.nl.